Koran Diploma

Het Koran Diploma is een diploma dat als stimulans moet dienen voor onze kinderen om de Koran te memoriseren. Dit diploma wordt door al-Yaqeen Kids verstrekt aan de kinderen die bepaalde hoofdstukken uit de koran hebben geleerd. Zowel jongens als meisjes in de leeftijdscategorie van 4- 10 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden. Het is geen vereiste dat het kind les bij al-Yaqeen KIDS heeft gevolgd. Wij verzorgen slechts de toetsing en diplomering.

Diploma Alief, Baa' en Taa'

Je kunt je kind aanmelden voor de volgende drie diploma’s:

  • Alief: Het kind wordt overhoord in Hizb Sabbih.
  • Baa’: Het kind wordt overhoord in Hizb ‘Amma. Aanmelden hiervoor kan alleen als het kind het Alief diploma heeft behaald.
  • Taa’: Het kind wordt overhoord in Djoez Tabaaraka. Aanmelden hiervoor kan alleen als het kind het Alief en Baa’ diploma heeft behaald.

Het kind kan ook in aanmerking komen voor een + gradatie als hij ook de Tajweed regels weet toe te passen.

Verder zal er tijdens de Korandag ook een leuke prijs uitgereikt worden aan degenen met de mooiste stem.

Hoe werkt het?

Vier keer per jaar organiseert al-Yaqeen kids een Korandag waarbij de kinderen die zich hebben aangemeld getoetst worden door een meester. Wanneer het kind de overhoring met succes heeft afgelegd, krijgt hij het diploma.

Meer dan alleen een examen…
Op deze Korandag wordt er niet alleen een examen afgelegd maar er is uiteraard ook ruimte voor plezier, een hapje & drankje. De diploma-uitreiking gaan we uiteraard op een feestelijke wijze verzorgen. Kortom, een dag om nooit te vergeten.

Kosten
10 euro per kind, 15 euro voor twee kinderen en 20 euro voor drie kinderen

Staat jouw financiële situatie het niet toe om je kind te laten deelnemen? Laat het ons dan even weten door een mailtje te sturen naar info@al-yaqeenkids.nl

Toeschouwers
Ouders kunnen getuigen zijn van dit moment. Omdat het examen plaatsvindt in de gebedsruimte van de mannen, is het alleen voor de broeders mogelijk om aanwezig te zijn in de examenruimte. Zusters krijgen de mogelijkheid om het evenement live te volgen vanuit de vrouwenruimte.

Schrijf je kind in

Zondag 28 mei 2023 is onze 3de editie van de Korandag.

De 3de editie van de Korandag zal zondag 28 mei 2023 plaatsvinden, de activiteit zal een dagdeel in beslag nemen. Zodra het definitieve programma bekend is zal dit gemaild worden naar de deelnemers. Schrijf je op tijd in want er zijn een beperkte aantal plekken beschikbaar en vol=vol.

Inschrijvingen binnenkort geopend!